För unga

Visste du att det är jättestor skillnad på om man röstar i EU-valen, beroende på vilken studieinriktning man valt? och att detta är extra tydligt bland unga och förstagångsväljare? Visste du också att runt 60% av alla de beslut som tas i din kommun är sådant som redan beslutats gemensamt i EU?

EU påverkar oss dagligen på mängder av sätt. Från att du går upp på morgonen och borstar tänderna tills du kryper ner under täcket igen på kvällen. I EU bestämmer vi en mängd saker gemensamt, från det vardagsnära som vilka medel som får vara i din tandkräm till de stora miljöfrågorna om utsläpp och bekämpningsmedel, som påverkar vår planet.

En utmaning är att många känner att de vet för lite om EU. Att det blir svårt att vara delaktig och påverka när man inte vet HUR och VAD. Men ta det lugnt. Det är precis det vi är här för 🙂 Vi vill göra EU enkelt och kul. Här kan du hitta lite snabbfakta. Men ännu bättre. Säg till din lärare att du vill att vi kommer ut och berättar mer och kör ett rollspel där ni får spela olika länder och faktiskt testa hur det funkar i EU.

…du som är extra intresserad av EU. Kanske vill du bli en ung, EU-ambassadör? Då finns det en utbildning att söka här