Kontakta oss

Vi som arbetar på Europa Direktkontoret är Emma och Ingrid. Här kan du läsa lite om vilka vi är och hitta vår kontaktinformation.

Emma Svärd
Mobil 0734 – 24 26 93
Mejl emma.svard@sjobo.se

Emma arbetar som projektledare på Europa Direkt Sydskåne och har sitt kontor i Sjöbo, men är ofta att finna i de olika kommunerna. Som projektledare har Emma stor nytta av att ha drivit informationskampanjer om EU och att ha varit med och arrangera stora konferenser om sakpolitiska ämnen. Att översätta byråkratspråk till talspråk, kort och gott.

Emma har studerat samhällssystem, demokrati, påverkan och kommunikation. Dessa ämnen gjorde att hon fick upp ögonen för hur intressant EU faktiskt kan vara och det banade vägen för en master i European Affairs från Lunds Universitet. Intresserar man sig för makt och påverkan, så vet man att kunskap är en avgörande faktor. Därför väcktes ett brinnande engagemang för att öka tillgången till EU-kunskap, något som Emma på olika vis har arbetat med de senaste åren. När hon inte arbetar så tränar hon kampsport eller nördar med rollspel och brädspel. Så du kan fråga henne om allt om EU och om Sagan om Ringen. Kan hon inte svaret (vilket är mycket möjligt, man behöver inte kunna allt), så vet hon vem du ska fråga istället.

Ingrid Remvall Nilsson
Mobil 0734 – 24 29 87
Mejl Ingrid.nilsson2@sjobo.se 

Ingrid arbetar halvtid tillsammans med Emma på Europa Direktkontoret i Sjöbo. Här får hon nytta av sin bakgrund inom reklambranschen eftersom hennes uppgift mycket handlar om att marknadsföra det projektet gör. Förutom sin tjänst här arbetar hon även som författare. Hon har bland annat skrivit faktaboken Idésmart för unga sociala entreprenörer och de pedagoger som vill stötta dem. Hon är mycket ute i skolor och inspirerar unga kring såväl kreativt skrivande som entreprenörskap. Hon har studerat psykologi och kommunikation och älskar att träna yoga. Fast hon har inte lärt sig att stå på huvudet … än.