Om DittEU

DITT EU är ett initiativ från Europa Direkt Sydskåne – ett lokalt EU-informationsprojekt för dig som bor i Skurups, Ystads, Sjöbo, Tomelilla eller Simrishamns kommun. Initiativets syfte är att främja delaktighet och påverkan kring EU-frågor på både lokal och internationell nivå. DITT EU har unga och skolor som främsta målgrupp men arbetar även med generellt medborgardeltagande.

Ända sedan Sverige blev medlem i EU för 23 år sedan har vi drivit projekt med målet att minska avståndet till Bryssel och öka EU-kompetensen i sydöstra Skånes kommuner. Ett av våra viktigaste mål är att öka medborgarnas kunskap om hur EU påverkar vår vardag och hur vi som medborgare kan påverka EU.

Europa Direkt

Europa Direkt är EU-kommissionens lokala mötesplats för information om EU, dess organisation, prioriteringar, politik och finansieringsmöjligheter.

Vi svarar på frågor om EU, guidar dig rätt bland EU-programmen, EU:s regelverk samt arrangerar aktiviteter och evenemang.

Europa Direkt Sydskåne drivs i samverkan mellan Ystad, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamns, och Skurups kommun och arbetar med att:

  • Svara på allmänhetens frågor om EU
  • Informera om EU: s politik och stödmöjligheter
  • Främja den lokala debatten om EU och Europa
  • Anordna seminarier, debatter, föreläsningar, utbildningar och kulturarrangemang med en EU-twist.

Idag finns det ett nätverk på ca. 420 Europa Direkt-kontor i Europa och 14  kontor i Sverige.

Kontakta gärna Europa Direkt Sydskåne! Kanske kan vi arrangera något tillsammans!