#YoungPoets4Europe

Välkommen till Europa Direkt Sydskånes egen hållbara poesitävling! Här bjuder vi in dig, junior ung 13-17 år och senior ung 18-25 år, att göra poesi av din vision för vår framtid! Vinnarna koras med ett stipendium på 5000 i vardera ålderskategori. Prisutdelningen sker under festliga former och med möjlighet att uppträda sin estradpoesi den 26:e september på Europeiska språkdagen. 

OBS! Förlängd datum för inskickning av bidrag till söndagen 19/9!

EU har kokat ner planen för framtiden till sex prioriteringar. Vi vill att du fokuserar på två (en eller båda) av dem i din poesi: Den Gröna Given och Digitalisering!

Den Gröna Given handlar om vår tids största utmaning – att skapa ett hållbart samhälle och klimatneutralitet till 2050.

Digitalisering – handlar om att vi i Europa ska hamna i framkant i den digitala utvecklingen och självständigt forma en digital framtid med våra egna digitala gigantföretag

Så här gör du:

  1. Läs igenom tävlingsreglerna >>
  2. Ta reda på vad den gröna given och digitalisering handlar om. Klicka på länkarna för att läsa mer.
  3. Skriv ihop din vision för framtiden. Det kan vara allt från en dikt om att minska matsvinn eller en limerick om framtidens snabbtåg eller miljövänliga flyg. Skapa poesi på egen hand eller tävla i par eller i grupp.
  4. Spela in ditt framträdande på video, här hittar du lite tips >>
  5. Skicka in ditt bidrag senast den 19 september via detta formulär! >>
  6. Boka in 26 september för prisutdelning och poesifest, 15-17, på Europeiska språkdagen! Det kommer att bli ett digitalt event.

En jury av författare och artister i Skåne, kommer att ta ut de vinnande bidragen och ge dig tips i din framtid som kulturentreprenör!

Välkommen med din film!

Lyckospark!

Europa Direkt Sydskåne