Är du 18 år och vill upptäcka Europa gratis i sommar?


Visste du att du som är 18 år och medborgare i ett EU-land kan få ett gratis interrailkort? Ett interrailkort är ett kort som ger dig obegränsat med resor inom Europa under en månad.

DiscoverEU är ett initiativ av EU som gör att du som är född mellan 2 juli 2000 och 1 juli 2001 kan ansöka om ett gratis interrailkort. Syftet med initiativet är att unga EU-medborgare ska få möjligheten att upptäcka Europa, träffa nya vänner från andra länder och känna sig mer som en europé. Detta är det ultimata sättet att ta del av den fria rörligheten inom EU!

Hur får jag ett gratis interrailkort? Ansökningen är öppen två gånger per år och den första är öppen just nu med sista ansökningsdag 16 maj kl. 12.00. Om du ansöker nu kan du resa upp till 30 dagar mellan 1 augusti 2019 till 31 januari 2020. Du ansöker genom att göra en frågesport. Här (hyperlink: https://europa.eu/youth/discovereu/apply_sv) ansöker du.

Förra året fick nästan 30 000 ungdomar ett gratis interrail kort varav 570 var svenskar. Du kan dessutom ansöka tillsammans med dina vänner. 

Gör dig redo att upptäcka Europa!

Läs mer här: https://europa.eu/youth/discovereu_sv 

http://www.youdiscover.eu

Lämna ett svar