EESK delar ut pris för medborgerlig solidaritet i coronatider

Bild från EESK:s hemsida

Europeiska ekonomiska och sociala kommittén, EESK, är det EU-organ som ger en röst åt icke-statliga organisationer som fackföreningar och arbetsgivarorganisationer på EU-nivå. Nu vill EESK belöna de människor som på olika sätt bekämpat och lindrat krisen med covid-19.

Det är upp till 29 solidariska initiativ som kommer att få ta emot pris. Initiativen ska ha genomförts i EU eller i Storbritannien och den/de som söker kan vara enskilda personer, organisationer i det civila samhället och privatägda företag.

Värdet på priserna är 10 000 euro var. Initiativen måste ha genomförts helt utan vinstsyfte och de får inte vara offentligt finansierade till mer än 50 %. Det kan handla om projekt som redan har genomförts, eller som fortfarande pågår. Även initiativ som inleddes innan pandemin och som anpassats för att kunna möta olika utmaningar kan komma i fråga för ett pris.

Ansökningarna ska lämnas in före den 30 september 2020 kl. 12.00 och prisutdelningsceremonin kommer att äga rum i Bryssel, januari 2021.

För att få ansöka måste de sökande antingen vara bosatta eller etablerade i EU eller i Storbritannien.

För mer information och länk till ansökan besök EESK:s hemsida >>

Lämna ett svar