Europa Direkt Sydskåne på grönbete

Bild på Europa Direkt Sydskånes kommunikatör med infobord, närbild på tipsrundelapp och besökare som bläddrar i information

I rådande tider är det inte alla som vill besöka offentliga platser. Därför flyttade Europa Direkt Sydskåne ut EU-info i gröngräset och mötte unga i Sjöbo.

Europa Direkt Sydskåne slog följe med Sjöbo biblioteks Pop up-verksamhet och lät sina besökare ta del av EU-snack, EU-tipsrunda och spelhörna. 17/6 besökte vi Oran fritidsområde och 23/6 var det dags för Orebadet.

”Genom att besöka platser där många unga samlas, får vi chansen att sprida information och kunna svara på frågor om EU. Att använda aktiviteter, som till exempel tipsrundor, är dessutom ett roligt sätt att sprida kunskap om EU på”, säger Ingrid Nilsson, Kommunikatör på Europa Direkt Sydskåne.

”Vi fick möjlighet att digitalt sprida vår egenproducerade folder ‘Lär dig mer om EU’, som är full av nyttiga tips för unga kring EU-möjligheter för betalda resor, EU-tävlingar med fina priser, studieprojekt som Erasmus+, betalda volontärtjänster och andra jobbchanser. Just i tider av ökad arbetslöshet orsakad av Covid-19 pandemin är det extra viktigt för unga att känna till hur de kan bygga sina CV:s för att bli extra konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden”, säger Lia Sandberg, Verksamhetsledare på Europa Direkt Sydskåne.

Kulturförvaltningen hade dessutom en mängd spännande aktiviteter att bjuda de unga på, som hoppborg, gratis glass, bokpresenter och skapande verkstad.

Lämna ett svar