Europa Direkt Sydskåne söker två ambitiösa praktikanter

Vill du ha spännande utmaningar inom kommunikation och projektledning? Då är en praktikplats på Europa Direkt Sydskåne något för dig!

Vi söker två EU-kunniga praktikanter som läser sin praktikkurs VT2021 inom t.ex. Europastudier, European Affairs, juridik, statsvetenskap, kommunikation eller pedagogik. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken i din utbildning.

Vi erbjuder:

  • Två platser på heltid från januari till juni 2021.
  • Kvalificerad handledning som ger dig konkret yrkeskunskap.
  • Månadskort (Skånetrafiken) för hela Skåne under hela din praktik, samt tjänstebil vid evenemang.
  • Egen laptop, tjänstemobil och annan nödvändig teknik.
  • Egen kontorsplats i vårt stora EU-kontor på Sjöbo Kommunhus men även möjlighet att jobba på distans.

Vi är Sydskånes EU-informationskontor som drivs i samverkan mellan kommunal förvaltning och EU-kommissionen. Vi jobbar med EU-kunskapshöjande verksamhet, samhällsutveckling, demokratifrågor och delaktighet för såväl tjänstepersoner, politiker, näringsliv och allmänheten. Kontoret arrangerar allt från expertutbildningar till stora arrangemang, driver strategisk kommunikation och har ansvar för förvaltningsintern rådgivning kring EU-finansiering. Du kommer att jobba nära kommunal ledning och EU:s institutioner. Vi verkar i Sjöbo, Ystad, Tomelilla, Skurup och Simrishamn, men din placering kommer att vara i Sjöbo kommunhus, med möjlighet att jobba vissa dagar från Malmö/Lund.

Som del av teamet på Europa Direkt, får du exempelvis organisera inspirerande evenemang om EU, utbildningar av såväl unga som tjänstepersoner, samt lära dig förvaltningsadministrativt och kommunikationsstrategiskt arbete. Det kan handla om att hålla en EU-föreläsning för gymnasieungdom, skriva ett inlägg på vår webbsida och uppdatera Instagram, eller boka en studieresa för kommunchefer till Bryssel.

Vi söker någon som är självgående, ansvarstagande och nyfiken. Du behöver ha god kunskap i MS Office och sociala medier. Det är extra meriterande om du har kunskap inom grafiska program, rörlig media, tycker om att tala inför grupp, eller har vana av projektledning. Körkort är ett plus.

Ansök med CV och personligt brev senast 10 nov 2020. Beskriv varför du vill praktisera hos oss och vad du vill tillföra. Intervjuer kommer att ske 16-17 november och besked ges 23 november 2020. Välkommen in på våra hemsidor och sociala medier, så hoppas vi att höra från just dig!

Ansökan och eventuella frågor skickas till:
Lia Sandberg Moustogianni, Verksamhetsledare
lia.sandberg@sjobo.se
+46-734 – 24 26 93

Lämna ett svar