Nu är ansökan öppen! Bli en ambassadörsskola för Europaparlamentet

© European Union 2017 - Source : EP
EPAS – European Parliament Ambassador School programme – Seminar for teachers –

Är du lärare på högstadiet eller gymnasiet och vill att du och dina elever ska få lära er mer om europeisk parlamentarisk demokrati? Vill ni att er skola ska bli en ambassadörsskola för Europaparlamentet? Då ska du läsa vidare!

Europaparlamentets kontor i Stockholm riktar sig just nu till lärare runt om i landet med en kostnadsfri utbildning, Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram. Ansökan till läsåret 2021/2022 är nu öppet!
Programmets syfte är att ge ungdomar större kunskap om EU och demokrati.

Om din skola blir antagen kommer du bli en del av ett europeiskt nätverk av Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram, EPAS. Du kommer få tips och idéer om hur man på bästa sätt lär ut om EU i klassrum, få utbildningsmaterial och träffa ledamöter från Europaparlamentet. Utöver detta kommer du även få gå på två digitala utbildningstillfällen för att få all information.

Så, hur blir då din skola en ambassadörsskola för Europaparlamentet?

Jo genom att bland annat genomföra aktiviteter på Europadagen den 9:e maj, anordna en europeisk matvecka i skolmatsalen, ha kontakt med ledamöter av Europaparlamentet, genomföra EU-quiz, ha EU-debatter etc.

Lärare och annan personal kommer att utses till seniorambassadörer som i sin tur väljer ut juniorambassadörer som ska genomföra alla aktiviteter.

Om detta låter intressant kan ni läsa mer på Europaparlamentets kontor i Sveriges hemsida HÄR  och anmäla er för att just er skola ska bli ambassadörsskola för Europaparlamentet! Ni kan även gå in HÄR  för att läsa mer om ambassadörsskolor runt om i EU.

Lycka till!

Lämna ett svar