Språkfirande, framtidsdikter och demokratidiskussioner!

Igår firade 150 elever Europeiska språkdagen i Simrishamn! Eventet gjordes av Europa Direkt Sydskåne tillsammans med Nova gymnasium, fritidsgården Benka-Di och Simrishamns bibliotek.

På tre stationer inne på Nova gymnasium fanns unga språkambassadörer från universitetet på plats. De gjorde språklekar på italienska, spanska och tyska. Visste du att lejon heter Löwe på tyska? 😊

Tipsrundan i språkets tecken avslutades med en prisutdelning. De tre vinnarna fick välja på t-shirts med europeiska språk, ett rese-kit med nackkudde/bagage-våg och bagage-tag samt en kaffetermos.

Vi är glada att Radio Kristianstad kom på besök! Lyssna här >>

Inne på biblioteket var det cut-up-poetry. Alla dikter sattes sedan upp på en stor vägg.

Eleverna fick också diskutera olika frågor utifrån varför det är viktigt att rösta. Eftersom det är Europaval nästa år. Alla tankar samlades sedan in och sattes upp på en vägg för andra att inspireras av.

De unga på workshopen tyckte att det var viktigt att rösta för att få sin röst hörd. Att EU-valet påverkar lagar och regler i Sverige, att det påverkar miljö och samhälle och att det är är viktigt att vi håller ihop.

“Jag tycker att det är viktigt att rösta i EU-valet för att utnyttja sin demokratiska röst.”

Inne på fritidsgården bjöds det på chokladbollar, äpple, dricka och tipsrunda. Hela evenemanget avslutades med uppträde av Lucas Larsson som återvände till sin gamla skola. Här blev det även uppläsning av vinnande dikter i årets tävling #YoungVoices4Europe! Läs vnnande bidrag här >>

Stort tack till alla fantastiska elever och till all personal som gjorde dagen möjlig!