Unika möjligheter för unga i Sydöstra Skåne

Unga mellan 13-25 år har nu möjlighet att själva ta ett aktivt ansvar för sin fritid och söka pengar och stöd från LEADER Sydöstra Skånes ungdomsprojekt La Source.

Styrelsen för den ideella föreningen LEADER Sydöstra Skåne har beviljat ett ungdomsprojekt som pågår fram till september 2021. Projektet ger unga en möjlighet att söka stöd för att förverkliga sina egna projektidéer. Andreas Thell är projektledare och ungdomscoach för La Source och leder ungdomarna hela vägen genom projekten, från idé till slutförande.

La Source erbjuder en förenklad ansökningsprocess. En ungdomsstyrelse med åtta ungdomar mellan 13-20 år är med och fattar beslut kring vilka delprojekt som ska beviljas pengar. En projektgrupp på minst tre personer mellan 13-25 år eller en förening kan söka upp till 25 000 kr för nyskapande aktiviteter som bidrar till att öka utbudet av aktiviteter och upplevelser för unga i sydöstra Skåne.

– Filmklubb, mini Dreamhack, invigning av en skatepark, modern syjunta, musikal- och dansskola, hiphopkonsert, mountainboard camp och agility för ponnyhästar. Det är bara några exempel på spännande delprojekt som tidigare genomförts av unga i området. Vi erbjuder unga en möjlighet att själva få vara med och forma, utveckla och påverka sin vardag och fritid på landsbygden, säger Andreas Thell. Jag kommer gärna ut och berättar mer om La Source på skolor och fritidsgårdar, hos föreningar, byalag eller andra verksamheter där det finns unga.

För mer information kontakta:

Andreas Thell
Projektledare/Ungdomscoach La Source LEADER Sydöstra Skåne0722-44 11 03
andreas.thell@leadersydostraskane.se
www.leadersydostraskane.se/for-unga/

Lämna ett svar