Vi söker dig som studerar EU på universitet/högskola

I maj är det dags för EU-val och i Sverige är röstdeltagandet bland unga alltför lågt. Det vill vi ändra på. 

Europa Direkt Sydskåne driver ett projekt för unga mellan 13-23 år för ökat demokratiskt deltagande i kommunerna Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Under våren ska de utbildas i EU-kunskap.

Vi söker dig som studerar EU på universitet eller högskola som vill vara med och öka EU-kunskapen bland ungdomarna i Sverige. Du får erfarenhet av att prata EU och ungdomarna får bättre förutsättningar för att vara aktiva demokratideltagare. Vi lägger upp undervisningsplanen tillsammans och du får hjälp med struktur och presentationsteknik. 

Undervisningen kommer att bedrivas under eftermiddag/kvällstid och primärt under februari, mars och april. Du ska kunna undervisa vid minst 2 tillfällen under våren, gärna fler.

Så om du brinner för demokratiskt deltagande, vill tjäna lite extra pengar, nätverka och få en bra merit på ditt CV hör av dig till oss!

Skicka en kort presentation av vem du är och vad du skulle vilja undervisa i, senast den 31 januari 2019, till Verksamhetsledaren för Europa Direkt Sydskåne: emma.svard@sjobo.se 

Lämna ett svar