Vinn en klassresa till Bryssel

Bild på groda
Bild: EU-kommissionen

Europa direkt Sydskåne informerar om att inför Europadagen 2023 arrangerar EU-kommissionen i Sverige en tävling som är för alla högstadie- och gymnasieklasser. Första pris i tävlingen är en klassresa till Bryssel i september.

Uppdraget är att fram en bild som illustrerar elevernas åsikter och önskningar om EU under rubriken ”Fånga ditt Europa”. Alla slags stillbilder kan delta såväl fotografi, grafiska bilder, teckningar, måleri med mera. Utöver första priset (klassresa till Bryssel) erbjuds finalisterna en tågresa tur och retur till Stockholm den 9 maj för att delta i Europadagsprogrammet som äger rum på Kulturhuset denna dag.

Hur ni deltar?

Meddela klassens intresse att delta, senast måndag den 1 februari, via email till karin.landh@ec.europa.eu Ange också antal elever och lärare som är aktuella för ev. resa till Stockholm (9 maj) och Bryssel (september).

Sänd klassens tävlingsbidrag, senast måndag den 6 mars, till karin.landh@ec.europa.eu Tävlingsbidraget består av bild, video och tillståndsblankett:

  1. Bilden som högupplöst fil. Om tävlingsbidraget är en handgjord bild, ex. målning, sänd då ett foto på alstret. Då bilderna kommer tryckas upp i storformat är det mycket viktigt att de håller hög kvalité.
  2. En video där representant för klassen kort presenterar bilden, tanken bakom verket och kopplingen till rubriken ”Fånga Ditt Europa”.Videon får max vara 45 sek lång. Den/de som medverkar i videon behöver signera och skicka in tillståndsblankett.

Mer information om hur man deltar, diskussionsunderlag och tävlingsregler finns här: https://europa.eu/!6dTmbD

Vi ser fram emot era bidrag!