#YoungVoices4Europe 2022 – avslutad

Novelltävling för unga 15-20 år som bor i Ystad, Sjöbo, Tomelilla eller Simrishamns kommun.

Hur vill du att vårt Europa ska se ut? Vilka lösningar vill du ska bli verklighet? Vilka utmaningar ser du i samhället? Genren är fri: skriv Sci Fi, skräck, romantik eller drama – så länge novellen lyfter din vision för en bättre och mera hållbar framtid.

Vi vill även att du knyter an till det arbete som sker inom EU. Det finns mycket att göra, därför har EU kokat ner framtidsplanerna till sex extra viktiga områden – prioriteringar. Vi vill att du fokuserar på en eller flera av dem i din novell.

Vill din klass få besök av oss för en kreativ EU-lektion där vi sätter igång ert skrivande? Läs mer här >>

Så här gör du för att delta i tävlingen:

  1. Läs igenom tävlingsreglerna >>
  2. Ta reda på vad de sex prioriteringarna handlar om här: Politiska riktlinjer 2019–2024 – Europa Direkt Sydskåne (europadirektsydskane.se)
  3. Skriv din novell. Det kan vara allt från en nutida spänningsnovell om en miljöhjälte till en framtidsberättelse om digital utveckling och artificiell intelligens. Låt fantasin flöda när du skriver om din vision!
  4. Skicka in ditt bidrag som PDF senast den 3/6, skriv “#YoungVoices4Europe” som ämne i mejlet  >>
  5. Alla noveller som uppfyller tävlingskriterierna kommer att publiceras digitalt och ställas ut på sydskånska bibliotek. En novellförfattare kommer även att vinna ett par AirPods!

En jury av författare och artister i Skåne, kommer att ta ut de vinnande bidragen och ge dig tips i din framtid som kulturentreprenör!

Välkommen med din novell!

Lyckospark!

Europa Direkt Sydskåne