Är du ungdom och vill ut och resa? Sök tågkort från DiscoverEU!

DiscoverEU är EU-initiativet som erbjuder möjligheten att få ett tågkort! Det finns många fördelar med att åka ut och resa i ung ålder. Du lär dig inte bara mer om historia och får chansen att möta andra kulturer, utan du kan även hitta vänner för livet, utveckla en större självsäkerhet och dra nytta av den fria rörligheten som erbjuds inom den europeiska unionen och mycket mer därtill!

Detta innebär en möjlighet för dig som är född den 1 Juli 2001 till och med den 31 december 2003 att ansöka om ett tågkort som ger dig chansen att resa och upptäcka EU genom tågresande. Det blir en möjlighet för dig att vidga dina vyer och se mer av EU och varför inte ta tillfället i akt att ansöka tillsammans med dina vänner?

Sedan 2018 då DiscoverEU startades, har fler än 70.000 ungdomar fått ta del av denna upplevelse. Det enda som krävs är att gå igenom en enkel ansökningsprocess och delta i en frågesport! Tågbiljetten kan användas minst 1 dag och högst 30 dagar under perioden 1 mars 2022 till 28 februari 2023.

Vi på Europa Direkt Sydskåne har skapat en kort informationsvideo där du kan se och höra om vad DiscoverEU handlar om. I slutet av videon finner du en QR-kod som leder dig till DiscoverEU:s hemsida!

Ansökan går via den europeiska ungdomsportalen.

Du kan ansöka om:

  • Du är född från den 1 juli 2001 till och med den 31 december 2003.
  • Du har ett medborgarskap i en av Europeiska unionens medlemsstater vid tidpunkten då du får reda på beslutet om du får resekortet
  • Du måste fylla i korrekt ID- eller passnummer på ansökningsformuläret som du hittar här.

Deadline för ansökan är 26 oktober kl.12.00

Har du fler frågor? Här hittar du mer information.

Ta tillfället i akt och ansök redan idag!!