Utbildning för lärare i Bryssel – bli skolambassadör för EU!

Är du lärare och vill lära dig mer om EU, skolutveckling och EU:s möjligheter? Undervisar du på högstadie- eller gymnasieskola? Då kan det här vara något för dig!

Utbildningen sker i EU:s huvudstad Bryssel och är gratis. Den äger rum under fem dagar, från måndag till fredag. Du kommer att få besöka EU-kommissionen, Europaparlamentet, Sveriges ständiga representation vid EU och något av de svenska regionkontoren. Samtidigt som du lär dig mer om EU blir du del av ett nätverk med andra lärare med samma intresse. Även skolledare kan ansöka och utbildas då i Bryssel under två till tre dagar.

Under utbildningen kommer du även att få veta mer om vilka möjligheter som finns för lärare att söka stöd för internationella samarbeten, som till exempel Erasmus+. Efter avslutad utbildning är tanken att du ska inspirera och stötta andra lärare på din skola i undervisning och initiativ om EU och Europa.

Ansökan för utbildning till våren 2022 är öppen från den 1/10 till den 10/12 under 2021. Läs mer och ansök här >>

Utbildningen genomförs av Universitets- och högskolerådet tillsammans med Regeringskansliet, EU-kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets kontor i Sverige.