Vill du skapa ett bättre samhälle? Delta i vår Distanskonferens 1/10

Pratbubbla med texten Distanskonferens 1/10 Så kan du påverka EU:s framtid samt små bilder på alla deltagande talare

Vill du skapa ett bättre samhälle? Vill du tycka till om nya lagar? Vill du föreslå en ny lag? Då borde du delta i vår Distanskonferens på torsdag 1 okt kl.14.30-17.

Klicka här för att se eventet live!(det startar 14.30 1/10)

På konferensen får du träffa experter från EU som skapar sätt för dig att göra din röst hörd! Du möter även svenska Europaparlamentariker som ska rösta in nya sätt för dig att delta i demokratin. Logga in och lyssna! Ställ dina frågor! Och lär dig hur du kan påverka varje dag, inte bara på valdagen.

Konferensen kommer att hållas på både svenska och engelska beroende på talare. Dagens moderator är Lia Sandberg, Verksamhetsledare för Europa Direkt Sydskåne.

Uppdaterad: Deltagande talare*

(se foto och bio nedan):

  • Adriana-Nicoleta Mungiu Patrascu, Policy Officer – Europeiska medborgarinitiativet, Europeiska kommissionen
  • Nikolaos Archontas, Policy Officer – Samråd, Europeiska kommissionen
  • Gaetane Ricard-Nihoul, Biträdande enhetschef – Konferensen om Europas framtid, Europeiska kommissionen
  • Malin Björk, Europaparlamentariker för Vänsterpartiet.
  • Jakop Dalunde, Europaparlamentariker för Miljöpartiet.

*Alla politiska partier har blivit inbjudna att delta

Mer information om våra talare

Adriana Mungiu är Policy Officer vid Europeiska kommissionens generalsekretariat och hanterar kommunikationen för det Europeiska medborgarinitiativet. Tidigare arbetade hon med EU-kommunikation i Rumänien där hon hanterade EU: s utvidgning, strukturfonder och bättre lagstiftning.

Nikolaos Archontas är Policy Officer vid Europeiska kommissionens generalsekretariat och ger råd om tillvägagångssätt för samråd och arbetar med att vidareutveckla samrådsmetoden. Hans uppdrag innefattar att förmedla information om det stora utbudet av offentliga samråd som drivs av Europeiska kommissionen till allmänheten.

Gaëtane Ricard-Nihoul är Biträdande enhetschef för konferensen om Europas framtid. Tidigare har hon arbetat för det franska utrikesministeriet som rådgivare åt utrikesministern för europeiska frågor. År 2011 publicerade hon sin första bok.

Foto: Vänsterpartiet

Malin Björk – har tidigare arbetat som politisk sekreterare för vänsterpartigruppen GUE/NGL i Europaparlamentet samt startat den webbaserade feministiska nyhetsbyrån Penelopes. Nu är hon Europaparlamentariker för Vänsterpartiet.

Foto: Fredrik Hjerling

Jakop Dalunde – har tidigare varit språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom samt varit programchef för digitala frågor på tankesmedjan Fores. Nu är han Europaparlamentariker för Miljöpartiet.


Varmt välkommen!

Vill du läsa mer om samråd? Då kan du läsa vårt tidigare inlägg på ämnet här

Lämna ett svar