Euro-lipsync challenge – tävla om en chans att komma till Frankrike!

För alla er som är grymma på att mima till låtar och gillar att leva er in i musiken som spelas, här är tävlingen för er!

Lipsync challenge är namnet på en NGO bestående av en ung grupp konstnärer från Clermont-Ferrand i Frankrike som vill framhäva konsten som finns i att kunna mima till låtar.

Då Clermont-Ferrand vill bli nästa kulturhuvudstad i Europa vill organisationen bidra till detta och organiserar därför en stor playback-tävling i partnerskap med Clermont-Ferrand Massif Central 2028. Genom tävlingen kan ungdomar från olika europeiska länder skapa ett nätverk med varandra och dra inspiration ifrån andra unga organisationer. Tävlingen vill också visa den fantastiska pluraliteten av språk som vi har i Europa.

Projektet ska föra samman 6 lag från olika europeiska länder genom mimning. Själva tävlingen pågår mellan april och maj 2022. Klippen från de deltagande ska skickas in och kommer sedan att läggas ut på social media för att publiken online ska kunna rösta.

Klippet måste innehålla en låt på det språk som bidraget kommer ifrån för att få fram pluraliteten som finns inom de europeiska språken. Så för er del blir det en låt på svenska!

Efter den första delen av tävlingen som hålls online i april, så kommer de tre favoritlagen bli inbjudna att delta i finalen som hålls live i Clermont-Ferrand i maj 2022. Arrangörerna bjuder på resa dit och boende.

Vem kan söka?

Det finns ingen åldersgräns, även om tävlingen riktar sig främst till ungdomar. Det enda kravet på de sökande är att teamet ska bestå av 4-6 gruppmedlemmar.

Viktiga datum

Teamet måste ha registrerat sig innan den 31 Januari.
Videoklippet måste ha skickats in innan den 27 Mars 2022.

Mer om tävlingen, hur du registrerar teamet och var skickar du din ansökan

  • Videon ska vara 1:30 minuter lång och du kan spela in med hjälp av din smartphone eller med en professionell kamera. Du får lov att använda både en eller flera låtar i ditt klipp, bara klippet är 1,5 minut och låtarna du mimar till är på svenska.
  • Teamet ska bestå av 4-6 gruppmedlemmar
  • Du kan registrera ditt team samt skicka in ditt bidrag genom att kontakta organisationen direkt på FB, Instagram eller skicka ett mail. Vill du gå via FB eller Instagram så ska du söka på lipsync challenge för att komma till deras sida. Vill du registrera och skicka in ert bidrag via mail så gör du det till lipsyncchallengeprod@gmail.com

Har du fler frågor kan du kontakta organisationen på samma sätt som när du ska registrera ditt team och skicka in ert klipp så svarar de gärna på frågor.

Lycka till!