Internationella språkdagen den 26 september

Bild: EU-kommissionens hemsida

Var med på språkcafé online den 29 september, eller ställ upp i filmtävlingen om grammatik där du kan vinna en språkresa till ett annat land.

Språkcafé:
På förmiddagen tisdagen den 29 september kommer skolklasser från högstadiet och gymnasiet kunna delta i ett två timmar långt evenemang med massor av språk. Eventet kommer även att spelas in så man kan se det i efterhand.

Filmtävling:
Grammatik kan för många upplevas som svårt, men du kanske har ett roligt trix på hur man ska komma ihåg en specifik grammatisk regel. Tävlingen går ut på att skapa en kort filmsekvens på cirka en minut där du, likt en life hack-video, på ett enkelt och roligt sätt förklarar ett grammatiskt fenomen. Detta kan till exempel vara en regel eller ett problem som kan vara nyttigt att kunna för folk som ska lära sig språket. Videon kan vara på svenska eller engelska, men hacket du visar måste vara på ett annat språk.

Mer information om Språkdagen, och anmälningsblankett till filmtävlingen finns på: https://ec.europa.eu/sweden/education/sprakdagen

Deltagare under 18 år måste ha vårdnadshavares tillstånd.

Tävlingsbidraget måste vara inskickat senast 15 september.

Lämna ett svar