Enkel och rolig podd om EU

Bild på deltagarna i podden framför mikrofoner

Många tycker att EU är komplicerat. Ett sätt att göra det mera enkelt är att lyssna på EU-foripodden. Det är en poddcast för alla som är intresserad av samhällsfrågor och vill veta mer om EU.

Podden tar upp olika EU-ämnen på ett enkelt och roligt sätt under cirka 30 minuter långa avsnitt.

”Jag tycker verkligen om den här podden och ser fram emot massor med nya avsnitt!” säger Johanna Weitekamp, Assistent på Europa Direkt Sydskåne.

Skaparna av EU-foripodden heter Marco Roman Loi, Helena Landelius, Björn Bergström och Caroline Klamer. De träffades för cirka 5 år sedan då de arbetade tillsammans med EU-frågor på en myndighet. Nu arbetar de med EU-frågor på olika håll inom statsförvaltningen och de har även erfarenheter med sig från arbete på EU-institutionerna i Bryssel. 

”EU är inte bara ett jobb för oss utan även ett intresse så varje gång vi ses blir det livliga diskussioner och vi delar med oss av olika historier”, säger Björn Bergström.

”Visst kan det vara komplicerat ibland, men det mesta är komplicerat när man går in i detaljer. Man måste inte kunna allt om EU, det kan inte vi heller!” säger Helena Landelius. ”Ofta pratas det om EU som att det vore en enda stor organism men man glömmer att förklara att det finns olika institutioner som inte alltid tycker lika”, fortsätter Caroline Klamer

”Vi vill reda ut vem den där EU egentligen är och vi försöker också ge ett Sverigeperspektiv på frågorna. Men framför allt finns det så många bra historier som går under radarn som vi vill lyfta fram!” avslutar Marco Roman Loi.

Gå in och följ dem på Instagram samt Facebook för att inte missa info om de nya avsnitten!

Instagram: euforipodden

Facebook: EU-foripodden

E-mail: euforipodden@gmail.com

Här kan du gå in och lyssna: http://euforipodden.buzzsprout.com/

Vilket avsnitt tycker du mest om?

Lämna ett svar