Missa inte Ursula von der Leyens första tal till Europeiska Unionen!

Ursula von der Leyens framför en EU-flagga
Fotograf: Claudio Centonze ©European Union, 2020

Den 16 september 9.00 är det dags för Ursula von der Leyens första tal till Europeiska Unionen.

Här kommer hon att ge sin vision för framtiden och ge en inblick i EU-samarbetet. Efter talet följer en debatt i Europaparlament. Här kan de folkvalda parlamentarikerna kommentera kommissionens arbete under det gånga året och lyfta medborgarnas krav och förväntningar. 

Det har varit ett speciellt år och det finns mycket att såväl blicka tillbaka på som att blicka framåt kring. Områden som coronapandemin, långtidsbudgeten och återhämtningsfonden såväl som klimatet och rättstatens principer. Även Brexit-förhandlingarna och hur EU och medlemsländerna ska stärka sin röst i övriga världen är viktiga frågor.

Talet kommer att sändas via flera olika kanaler, bland annat kan du se det live här: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/1

Digitalt samtal, inför talet, med svenska Europaparlamentariker 10 september

Vill du börja diskutera och förbereda dig redan innan? Då finns möjlighet att lyssna på när svenska Europaparlamentariker ge sin syn på vad de tycker är de viktigaste prioriteringarna framöver. Du får även möjlighet att ställa frågor till Europaparlamentarikerna Tomas Tobé (M/EPP), Evin Incir (S/Soc&Dem) och Peter Lundgren (SD/ECR).

Anmäl dig senast den 9 september till seminariet som kommer att hållas på Zoom. https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/soteu10sep

Seminariet arrangeras av nätverket ”Tillsammans i Europa”. Är du inte redan medlem? Registrera dig innan du anmäler dig till eventet.

Lämna ett svar