Möt unga influencers som vill visa livet på landsbygden

För andra året i rad kommer unga i södra Skåne att få drömjobbet som influencers under sommarlovet. Fyra ungdomar från Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad kommer att dela med sig av soliga dagar, bad och gårdsliv i sociala medier. Projektet riktar sig till unga mellan 16 – 25 år och drivs av leader i sydöstra Skåne, Skånes Ess och MittSkåne. 

Arbetet som influencer på landsbygden drog igång i förra veckan och sträcker sig över tio sommarveckor. Det långsiktiga syftet med projektet är att ge unga möjlighet att medverka till att lyfta fram landsbygden i Skåne som en spännande och inbjudande plats att bo på för unga.

Deltagarna får under projektet även lära sig om hur man arbetar med marknadsföring och sociala medier. Vi har pratat med Alva från Sankt Olof och Ellinor från Onslunda om vad de känner inför sommarens jobb.

Berätta lite om dig själv, vem du är och hur kom det sig att du blev en ung influencer på landsbygden?

Alva: Jag heter Alva Götesson och är 23 år. Ursprungligen kommer jag från en by utanför Uppsala men flyttade ner till Österlen pga. jobb och blev kvar då jag blev störtförälskad i platsen. Jag är en aktiv, kreativ och driven person som gillar att hålla många bollar i luften och att vistas mycket ute i naturen, och det är nog också därför jag blev influencer på landsbygden.

Ellinor: Jag är en 23 årig tjej som är uppväxt på landsbygden här nere på Österlen. Efter tre års högskola så tänkte jag ta en ledig sommar, men jag snubblade över annonsen om unga influencers på landsbygden av en slump och kunde inte låta bli att söka.

Vilken hjälp och assistans har ni fått inför sommaren?

Alva: Vi har fått två utbildningskvällar inom place-branding med Sofie Gunnarsson från Placebrander och inom sociala medier med Elna Dahlstrand. Dessa var väldigt givande och lärorika! Den andra med Elna Dahlstrand hjälpte mig till och med att hitta ett spännande jobb inför hösten.

Ellinor: Vi har haft två obligatoriska utbildningar inför sommaren, en i sociala medier & en i platsmarknadsföring, som har varit väldigt lärorika! Även om man hänger på sociala medier dagligen så är det mycket man kanske inte har koll på, så det känns skönt att ha med sig dessa två utbildningar inför uppdraget i sommar.

Vad ser du mest fram emot med sommarjobbet?

Alva: Jag ser mest fram emot att få visa att Österlen är så mycket mer än det som sommarturisterna får uppleva.

Ellinor: Att få göra min grej och dela med mig av min vardag som ung på landsbygden, samtidigt som jag får visa upp vackra Österlen!

Vad kan dina följare förvänta sig att få ta del av under dina 10 veckor som influencer?

Alva: Såklart vardagslivet som ung på landsbygden på Österlen med allt från jobb på Österlenchoklad, lantbruk och hund, lokal mat, sport och natur. Men framförallt genuint material och bilder som är tagna i stunden för att Österlen behöver inte göras till, det är perfekt så som det är!

Ellinor: Verkligen lite av varje! Ett stort intresse är fotografering, så jag hoppas kunna inspirera med fina bilder från mina favoritplatser. Även en del inblickar i min vardag, från lata dagar på stranden till roliga påhitt.

Vi önskar Alva, Ellinor och alla de andra deltagarna en trevlig sommar och lycka till! Vi ser fram emot att följa era upplevelser denna sommar! 🙂

Vill du veta mer om sommarjobbet så kan du läsa mer på Leaders hemsida där även länkar till deltagarnas sociala medier finns Unga influencers – Leader Sydöstra Skåne (leadersydostraskane.se) Se filmen om förra årets deltagare här: Unga influencers på landsbygden – Mitt Europa 2020 – YouTube