Europa Direkt Sydskåne-stipendier för unga

Europa Direkt Sydskåne vill premiera två unga kulturentreprenörer med vardera 5000 kr i stipendier. Detta sker genom tävlingen #YoungPoets4Europe.

”Vi vill genom #YoungPoets4Europe få unga att delge sin vision för framtidens utmaningar, men även stötta unga kulturentreprenörer”, säger Lia Sandberg, Verksamhetsledare Europa Direkt Sydskåne.

Det finns en otrolig kraft hos unga – och en vilja att skapa ett bättre samhälle. Att höja sin röst genom ett kulturellt utryck är ett sätt att påverka sin egen framtid. Ungdomarna ska genom estradpoesi berätta sin vision för framtiden inom områdena hållbarhet och/eller digitalisering. De tävlande ska bo (eller ha minst en målsman som bor) i Sjöbo, Tomelilla, Ystad eller Simrishamns kommun och vara 13-25 år.

”Vi siktar på att skapa ett större intresse för samhällsutveckling, hållbarhet och entreprenörskap hos unga och uppmärksamma dem på alla de möjligheter EU kan ge dem”, säger Lia.

Det är första gången Europa Direkt Sydskåne utlyser såväl ett stipendium som en poesitävling. Att dela ut ett stipendium är ett sätt att såväl premiera som att ge stöd till en framtida talang. Ett bidrag till vidareutbildning, inspiration eller stöd för ett nytt projekt. Vinnarna kommer även att få coachning från vuxna kulturentreprenörer som sitter med i juryn.

Sista datum för att skicka in sitt bidrag är 5 september och vinnarna kommer att presenteras på Europeiska språkdagen, 26 september, under festliga former.

Läs mer på: #YoungPoets4Europe | Ditt EU