Möt våra praktikanter

Kanske har du under året mött någon av Europa Direkt Sydskånes praktikanter när de besökt och föreläst i sydskånska skolor? Nu får du möjlighet att lära känna dem lite bättre.

Kan du berätta om dig själv?

Bild på våra praktikanter i Sjöbo kommunhus

Henrik: Mitt namn är Henrik, jag är en 29 år gammal värmlänning som har varit bosatt i Skåne i över sju år nu och ska som sagt vara praktikant här i höst. Jag pluggar Europastudier i Lund och bor i Malmö. Efter en minst sagt speciell vårtermin så är jag väldigt glad över att få vara på plats hos Europa Direkt Sydskåne. Att få vara ute i kommunerna och utföra praktiskt arbete under hösten har varit väldigt kul. Det jag har lärt mig här kommer jag ta med mig i framtida arbete efter min examen nästa år.

Maria: Jag heter Maria Wingren, är 29 år gammal och är uppvuxen i Lund som jag flyttat tillbaka till efter att ha bott i Stockholm samt jobbat och bott utomlands. Just nu läser jag kandidatprogrammet International Migration and Ethnic Relations (IMER) vid Malmö universitet och är inne på min femte termin, där jag har möjlighet att få komma ut och prova på yrkeslivet, vilket jag har fått turen att göra på Europa Direkt Sydskåne.

Varför just den utbildningen och en praktik inom Europa Direkt verksamheten?

Maria: Jag har alltid varit intresserad av människor, nästan oavsett infallsvinkel, så länge vi berör människor så är jag intresserad. Jag har studerat lite olika kurser och jobbat innan jag hamnade på IMER, men den gemensamma nämnaren har alltid varit människor på något sätt. Jag läste en kurs i psykologi och studerade teologi vid Lunds universitet, sedan hann jag även jobba inom skola och som reseledare innan jag till slut hamnade på IMER i Malmö hösten 2018.

Henrik: Föga förvånande så är jag väldigt intresserad av EU, politik, kultur och internationella relationer (både innanför och utanför EU:s ramar). De möjligheter som finns för EU:s medborgare och framförallt för unga tycker jag är fascinerande och är något som jag själv önskar att jag hade mer kunskap om, och tillgång till under mina grundskole-år. Ju mer jag har läst på desto mer slogs jag av hur imponerande det är, och det är därför jag lockades av verksamheten på Europa Direkt. Att få uppmärksamma och förmedla informationen angående EU:s verksamhet och projekt har varit spännande.

Vad har du för intressen?

Maria: Jag tycker mycket om naturen och går gärna i skogen och plockar svamp. Jag brinner för en bättre värld för alla människor och levande varelser, varför jag är mycket intresserad av klimatfrågan. Eftersom jag är intresserad av återbruk tycker jag om att gå på loppis och letar oftast efter svenskt eller danskt porslin, eller gamla böcker.

Henrik: Jag är engagerad i kulturfrågor och är något som jag skulle vilja jobba med i framtiden. När jag inte sitter inne och omsluter mig i lite verklighetsflykt så uppskattar jag att få komma i väg på en vandringstur ute i naturen. Skåne är fantastiskt vackert men jag ska erkänna att jag saknar de värmländska skogarna.

Maria och Henrik har varit, och kommer fortsätta att närvara under flera kommande evenemang och ser framemot att få träffa en massa nya och trevliga människor under hösten och vintern.

Lämna ett svar