Gillar du att fotografera och rita? Kreativ tävling för unga!

EuroDesk är ett initiativ som vill uppmuntra fler unga att upptäcka Europa. Under oktober driver de kampanjen ”Time to move” med flera spännande aktiviteter, bland annat två kreativa tävlingar.

EuroDesk ger unga vägledning till möjligheter i Europa. Kanske vill du plugga på en skola i ett annat land en termin, praktisera utomlands eller arbeta volontärt. EuroDesk gör nu kampanjen ”Time to Move” för att på olika sätt inspirera unga att röra på sig och upptäcka Europa.

Tävling: Fotografera ditt favoritställe!

Grafik från: timetomove.eurodesk.eu

Ta ett foto på din favoritplats – kanske ett ställe i din hemkommun? Ladda upp bilden och skriv, max 10 meningar, om vad platsen betyder för dig.

Tävlingen har flera vinnare, både de bilder som får mest röster av allmänheten och vinnaren som utses av EuroDesk. I prispotten finns bland annat en Polaroid.

Skicka in ditt bidrag innan 12:00, 31 oktober. Fotot du laddar upp och beskrivningen måste vara skapat av dig själv.

Läs mer och tävla här >>

Tävling: Illustrera varför du vill upptäcka Europa!

Grafik från: timetomove.eurodesk.eu

Vad gör dig nyfiken på att upptäcka Europa? Är det naturen, folket eller spänningen att möta andra kulturer? Skapa en illustration som visar vad det innebär att upptäcka Europa för dig.

Tävlingen har flera vinnare, både de illustrationer som får mest röster av allmänheten och vinnaren som utses av EuroDesk. I prispotten finns bland annat en Polaroid och en Interrail-biljett som gäller i fem dagar (inom en månad).

Skicka in ditt bidrag innan 12:00, 31 oktober. Illustrationen du laddar upp måste vara skapad av dig själv och i A4-format.

Läs mer och tävla här >>

Lycka till!