Upfront! Young European Video Award – Gör din röst hörd i EU genom filmskapande!

Tycker du om att skapa film, vill få din röst hörd i EU-frågor eller vill prova något helt nytt inom skapandevärlden för film? Då kan tävlingen ”Upfront! Young European Video Award” vara något för dig.

Upfront! Young European Video Award, är ett projekt skapat av Junge Filmwerkstatt Düsseldorf i samarbete med EUROPE DIRECT information centre i Düsseldorf. EU vill höra ungas åsikter i europeiska frågor och genom att anordna en klassisk videotävling så ges unga vuxna från samtliga medlemsländer en chans att använda sin yttrandefrihet på ett konstnärligt sätt. Genom att skicka in ditt videobidrag så är du med och tävlar om presentkort på upp till 1500 euro som kan användas till filmutrustning!

Tre nyckelord som bidragen förväntas innehålla är öppenhet, ärlighet och direkthet som kan visa på både det negativa och det positiva med EU för dig.

Temat för tävlingen är ”peace of mind” eller på svenska ”sinnesfrid”. Hur förstår du ”peace of mind” och EU tillsammans?

  • Tävlingen pågår 1 oktober 2021 till 22 februari 2022 och riktar sig till er som är 16-26 år
  • Videon får vara högst 2 år gammal och max 15 min lång
  • Alla EU-medborgare kan vara med och tävla
  • Filmskapandet bör följa en konst- och dokumentärvideometod, men alla genre accepteras. T.ex. genom berättelser.

Här ser du vinnarvideos från förra året och kan samla inspiration till din egen video.

Hur söker du?

Det kostar inget att vara med i tävlingen och du börjar med att registrera dig här. Därefter kommer uppladdningsfunktionen vara synlig för dig. Har du fler frågor om hur du söker, om tävlingen eller annat, klicka här.