Sökes: Idérika ungdomar i sydöstra Skåne som vill ha stöd att genomföra sina idéer!

Nu förlängs ungdomsprojekt La Source till september 2022. Här finns 200 000 kronor kvar att söka för ungdomar mellan 13 och 25 år i Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommun. En bra idé på ett projekt kan ge upp till 25 000 kronor utöver coaching och stöd!

Sedan starten i oktober 2019 har Andreas Thell, projektledare och ungdomscoach, hjälpt drygt 60 ungdomar att genomföra 12 projekt. La Source är LEADER Sydöstra Skånes ungdomsprojekt som sker via EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling.

”Ungdomar har med helt ideella krafter, lite stöd från vuxna och med relativt lite pengar möjliggjort allt ifrån konstutställning, dansläger, friidrottsskola och sommargolf till att arrangera teaterföreställningar, filmvisningar, folkrace körning och till och med skapat en ny mötes-platser för motorintresserade ungdomar. Ingen ska komma och säga att det inte händer något för unga på Österlen, det händer en massa coola grejer när ungdomarna själva är med och engagerar sig”, säger Andreas Thell.

Ett av dessa projekt, som vi skrivit om tidigare, är projektet ”Unga influencers på landsbygden”. Projektet som som gett sommarjobb till lokal influencer att dela med sig av sin vardag som ung på landsbygden i sociala medier.

”När vi nu får möjlighet att förlänga ungdomsprojektet vill vi prioritera projektidéer som har ett tydligt underifrån-perspektiv, dvs. att det är ungdomarna själva som initierar, söker pengar till och genomför projekten. Att det är nya idéer, aktiviteter eller verksamheter som skapas och att det är ett tydligt landsbygdsperspektiv. Det betyder att vi i första hand kommer prioritera delprojekt som genomförs utanför själva tätorterna, där behovet av fler aktiviteter för unga är som störst”, säger Andreas Thell.

Hur söker du?

Kontakta ungdomscoachen Andreas Thell som kan hjälpa dig med allt ifrån att skriva ansökan och göra en budget till att planera, marknadsföra och genomföra själva projektet.

Mobil: 0722-44 11 03
Mejl: andreas.thell@leadersydostraskane.se
Hemsida: https://www.leadersydostraskane.se/for-unga/