Visa din bild av sociala rättigheter i Europa genom videoskapande tävlingen #MySocialRights!

Brinner du för sociala rättigheter i Europa, är mellan 18-30 år gammal och även gillar att skapa? Då är #MySocialRights filmtävling för dig!

Med den europeiska sociala pelaren som bakgrund så önskar #MySocialRights vara en konversationsstartare bland ungdomar om just sociala rättigheter i Europa. Man hoppas kunna öka medvetenheten kring sociala problem och engagera den europeiska ungdomen i diskussion om EU ämnen, som t.ex. Europas framtid.

Hur du deltar:

För att vara med i tävlingen behöver du bara spela in en videodagbok som sammanlagt visar videoklipp från sju dagar! Varje dag ska innehålla 1-2 sekunder där du visar upp sociala rättigheter eller avsaknaden av sociala rättigheter runt dig. Hela videodagboken ska i slutändan vara max 15 sekunder lång.

När din videodagbok är färdig så publicerar du den på din publika Facebook. Ta med en beskrivning av innehållet i din videodagbok i inlägget som du gör. Glöm inte att använda hashtagen #MySocialRights!

Vinnarna av tävlingen kommer koras i januari och kan välja mellan en Go Pro-kamera, ett Interrail-kort som gäller i 22 dagar eller en donation till en välgörenhetsorganisation som vinnaren väljer!

När är deadline?

Deadline för deltagande är den 19 december.

Om du vill veta mer så hittar du vidare information här.