Webbsändning med Vagabonds grundare om resande och tågkärlek

Nu är det dags för en ny spännande webbsändning! Ta tåget genom historien, samtiden och in i framtiden. Den 15/4, 18:30, hålls ett inspirerande tågreseföredrag av Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond.

Anmäl dig här! Du får en länk till sändningen skickad till dig innan evenemanget.

Per berättar såväl om järnvägens historia som om egna erfarenheter av semesterresor på räls. Han visar bilder från tågresor han gjort i Europa, i USA och Indien och avslutar med en framtidsspaning. Hur ser tågresandet ut om 30 år? Men framförallt blir det inspiration och restips och bilder från de spektakulära resor på räls som Per gjort runt om i världen.

2021 är ”The European Year of Rail”, ett initiativ från EU-kommissionen som lyfter tågresor som det hållbara, smarta och säkra sättet att resa. Efter föredraget får du tips på hur du kan upptäcka Europa med tåg.

Per är aktuell med ”Ta tåget”, en ny bok om tågresande runt om i världen. Han har också skrivit dokumentärromanen ”New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige” som översatts till 17 andra språk och snart ska bli film. Förutom att skriva böcker och resereportage är Per programledare för radioprogrammet Räls i Sveriges Radio P1, som i juni återkommer med en tredje säsong med sex nya avsnitt om tågresor.

Föredraget arrangeras av Europa Direkt Sydskåne i samverkan med
Leader Sydöstra SkåneTomelilla bibliotek och Sjöbo bibliotek. Endast digital publik.

Lämna ett svar