Vill din klass ta del av inspirerande EU-föreläsningar?

Bild från ett av våra EU rollspel från 2020

Europa Direkt Sydskåne fortsätter nu med sina uppskattade skolföreläsningar om EU. Boka in en kostnadsfri föreläsningar för din klass under vårterminen 2021! Beroende på rådande Covid-19 restriktioner kan besöket ske antingen digitalt eller fysiskt.

Under höstterminen utvecklade vi vår generella EU-föreläsning så att vi idag kan erbjuda fyra olika föreläsning på cirka en timme var.

  1. EU – En översikt
  2. Vad gör EU för mig? Med praktiska exempel från Skåne!
  3.  EU:s Prioriteringar 2019-2024. Med praktiska exempel på hur det påverkar Skåne!
  4.  Deltagandedemokratiska instrument inom EU. Hur kan du i Skåne påverka EU-beslut?

Föreläsningarna är inriktade på gymnasieelever samt elever som går i åk 8-9 och kan streamas via Teams, eller via er egen skolplattform. Under 2020 höll vi många digitala föreläsningar som var mycket uppskattade.

Som de Sydskånska kommunernas EU-informationskontor, i samverkan mellan kommunledningarna och EU-kommissionen, har vi fått i uppdrag att stötta kommunens skolor. Detta görs via demokratiundervisning och information om gällande möjligheter för unga till vidare studier, arbetstillfällen, avlönade volontärtjänster och tävlingar – samt EU-finansiering tillgänglig att söka. (Uppdraget baseras på SOU 2016:10 som beskriver behovet av stöttning för lärare att undervisa om EU).

Om ni önskar, så kan ni även boka ett EU-rollspel som på ett lustfyllt sätt förklarar för eleverna hur en EU-lag blir till. Rollspelet tar cirka två timmar, behöver ske i fysisk närvaro och kan hållas vid ett annat tillfälle än föreläsningen också!

Vill du också att din klass ska få lära sig mer om EU?

Då är du varmt välkommen att höra av dig för att boka in en föreläsning! Kontakta Johanna Weitekamp, assistent på Europa Direkt Sydskåne, som tar emot bokningar och svarar på eventuella frågor.

Kontakt Johanna Weitekamp:
+46-73-699 65 32
europadirekt@sjobo.se

 

Lämna ett svar