Hållbart kulturstipendium för unga i Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn och Ystad

Europa Direkt Sydskåne bjuder in dig som är ung i Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn och Ystad att skapa poesi kring en hållbar framtid. Två vinnande bidrag får varsitt stipendium på 5000 kronor.

Gör din tolkning av hur du vill att framtiden ska se ut och/eller lyfter nya lösningar och förbättringsmöjligheter. Kanske skriver du en dikt om att minska matsvinn eller en limerick om framtidens snabbtåg eller miljövänliga flyg, kanske skapar du en haiku om vindkraft eller en limerick om hur du vill att din by ska se ut om trettio år. Skapandefriheten är stor och du kan skriva allt från poesi till rapp, välj själv ditt uttrycksätt. Sedan filmar du när de framför ditt bidrag och skickar in det via ett digitalt formulär.

Tävlingen är indelad i två ålderskategorier, 13-17 och 18-25. Varje kategori får en vinnare som tilldelas 5000 kronor i ett stipendium. Vinnarna kommer även att få rådgivning och coachning av etablerade kulturaktörer som deltar vid prisutdelningen som sker i samband  med Europeiska språkdagen 26/9, 15-17 (digitalt). Sista datum för att skicka in ditt bidrag är den 15/9.

Läs mer och skicka in ditt bidrag på: #YoungPoets4Europe | Ditt EU

Lycka till!