Ungas röster höjs i Sydskåne

Just nu arbetar unga hjärnor i Sydskåne för fullt med att skapa poesi om Europas framtid. Deltagarna i #YoungPoets4Europe får en möjlighet att göra sin röst hörd samtidigt som de har möjlighet att vinna ett stipendium på 5000 kronor.

”Det finns en kraft hos unga och ett driv att förändra som vi vill ta tillvara med detta initiativ”, säger Lia Sandberg, verksamhetsledare, Europa Direkt Sydskåne.

Som ett steg i initiativet #YoungPoets4Europe har vi på Europa Direkt Sydskåne erbjudit EU-föreläsningar med en kreativ twist för klasser som velat ha en inspirationsinjektion.

”Det har varit fantastiskt att se de unga ta sig an uppgiften att skapa poesi om Europas framtid.” säger Jonna Toresten från Europa Direkt Sydskåne.

Under slutet av föregående vecka och början av denna har vi varit ute och haft föreläsningar både i Simrishamn, på Nova Academy, och i Ystad, på Ystad gymnasium.

”Poesi blir ett redskap för att höja ungas röster och att lära dem mer om EU.” Säger Tina Malmsten från Europa Direkt Sydskåne.

Se hit alla unga (13-25) i Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn. Det finns fortfarande tid för dig att skicka in ditt bidrag senast den 19/9! Läs mer här >>

Vinnaren koras på vårt evenemang kring Europeiska språkdagen, söndagen 26/9 15-17. Under eftermiddagen får du ta del av allt från muntligt berättande, poetry slam, visioner kring Europas framtid och information om en spännande språktävling. Läs mer och anmäl dig här >>